Deze evaluaties zijn een selectie van de reacties vanaf eind 2012 (m.u.v. de eerste twee)

Voor eerdere reacties, zie de link “Evaluaties door cursisten”

 

Mevr. K.U. te W. 20-02-2012

Wat vond ik het ontzettend leuk om te lezen dat ik nummer 3 in rangorde van hoogst scorende cursisten ben! [gem. 9,43 over 18 lessen in nog geen 5 maanden]. Bedankt voor die mooie woorden en het positieve resultatenoverzicht. Dat het me zo goed af is gegaan komt natuurlijk ook door de heldere lesstof!
Ik ben er in de loop der jaren steeds meer over [psychologie] gaan lezen.... Al veel langer liep ik rond met het idee om een opleiding te gaan volgen, omdat ik ook mensen wilde leren helpen.... Maar ik kwam er niet goed uit welke opleiding dan (coach? psychologie? maatschappelijk werk?). Ik wist gewoon niet goed hoe ik het aan moest pakken. Totdat ik deze opleiding tegenkwam en deze leek precies aan te sluiten bij wat ik zocht. En dat doet hij tot nu toe ook!

 

Mevr. E.G. te M. (België), 27-06-2012

... ik vond het een zeer boeiende cursus en een goede manier van leren en feedback krijgen...

In feite ben ik eraan begonnen omdat ik ergens spijt heb dat ik het niet op de universiteit gestudeerd heb toen ik 18 was, en om mezelf te bewijzen dat ik het zou gekund hebben. Wat niet wegneemt dat het een onderwerp is dat me altijd geboeid heeft en zal blijven boeien, en ik zal nog meer zelfstudie doen, voor de lol dan.

Zeer hartelijk dank voor deze toffe cursus! Ik heb er veel aan gehad en heb me goed geamuseerd!

 

Dhr. R.B. te A. 01-10-2012

Zo, dit is mijn laatste les die ik over enkele ogenblikken zal insturen. Het was een ware en voor mij zware ontdekkingsreis door het gecompliceerde brein en functioneren van de mens. Ik vond de cursus pittig. Regelmatig moest ik ter ondersteuning de tekst er op naslaan. Erg wennen was voor mij het taalgebruik en de voor mij soms onsamenhangende zinsopbouw. Maar na deze moeilijke passages regelmatig over te lezen, en soms de tekst een dag te laten rusten, begreep ik de strekking van de tekst.

Ik vond het een genoegen om op deze wijze kennis te maken met de materie van de klinische psychologie. Ik wil je bedanken voor de uitgebreide uitleg die ik alle lessen zeer snel van je mocht ontvangen. Peter, mijn oprechte complimenten!

 

Dhr. A.A. te R. 14-11-2012

Verder wil ik nog even zeggen dat ik erg veel plezier beleef bij het leren van deze cursus en dat deze module ontzetten goed geschreven is. ... Ik zal dan ook verder gaan met de opleiding Psychologisch counseling als ik klaar ben met kl. psychologie!

 

Mevr. J.M. te  H. 24-11-2012

Dit is alweer het huiswerk van de laatste les. Even wat lastiger door de veelomvattendheid van de onderwerpen. Inmiddels heb ik me nu overigens opgegeven voor het examen in januari.
... Tot slot: ik heb veel geleerd en genoten van de stof in deze studies. Ook nieuwe inzichten gekregen, bewuste kennis. En ik vond het proces van huiswerk insturen en jouw begeleiding daarbij prettig. Hartelijk bedankt daarvoor!

 

Mevr. S.B. te Z. 06-03-2013

Dank je voor het vlotte nakijken iedere keer en de welkome aanvullingen en verduidelijkingen....

Na het VWO heb ik farmacie gestudeerd in Utrecht. Na het behalen van mijn diploma in 1992 heb ik zes jaar in de openbare farmacie gewerkt en daarna bijna drie jaar als apotheker in een psychiatrisch ziekenhuis. Deze stof was dus niet helemaal onbekend voor mij. Zoals ik je al een keer eerder had verteld, vind ik dit heel interessant. ... ... Het fijne van deze module vond ik de positieve benadering van de stof. Bijna alles heeft op de een of andere manier, hoe krom ook, een functie....

Dank je voor het mooie resultatenoverzicht.

 

Dhr. C.S. te U. 31-03-2013

Ik vond de lessen pittig, maar erg goed en verhelderend: de mens zit ingewikkeld, maar interessant in elkaar!

 

Mevr. W.D. te H-A (België), 10-10-2013

Zoals ik al eerder schreef, heb ik veel opgestoken van de cursus. Ik zie de mensen in het rusthuis nu heel anders. Hoewel ik al veel ervaring had, kan ik ze nu beter benaderen. Ook begrijp ik mezelf beter, hoe ik in de oorlogsjaren was en vooral het laatste jaar met de slag om Arnhem en de, voor ons, 9 maanden durende evacuatie.

 

Mevr. A.R. te S. 05-11-2013

Hierbij mijn huiswerk van les 18. Mag ik jou, Peter bij deze alvast ontzettend bedanken voor alle heldere uitleg en motiverende woorden! ... ik ga in ieder geval vast meer van je lezen!

 

Mevr. E.K. te N. 06-11-2013

Ik wil u bij dezen hartelijk danken voor uw begeleiding, tips en uw altijd snelle reactie. Het was erg prettig om, dankzij de snelle feedback, weer direct verder te kunnen met de lesstof. Sommige lessen vond ik lastig te doorgronden en andere waren weer herkenbaar, maar steeds weer boeiend en een uitdaging. Ik heb veel gehad aan de lessen 7 en 8 waarin het om fobieën en aangeleerde angsten gaat. Ik lijdt al jaren aan claustrofobie en het lukt me nu om dat langzaam te doorbreken (kennis is kunde!!). ... Ik heb natuurlijk nog een hele weg te gaan, maar heb voor mijn gevoel nu meer greep en dat is volgens mij al een aardig dikke bodem onder mijn voeten!

 

Mevr. J.M. te  H. 22-11-2013

... dan wil ik je bij deze hartelijk danken voor je leerzame feedback en het enorm snelle nakijken van mijn huiswerk. Ik vond het erg interessant en leuk om te doen.

 

Mevr. E.B. te V. 04-02-2014

Leuk dat je me mij nog herinnert! Deze studie gaf me vooral in de begintijd van mijn oogproblemen iets om mijn tanden in te zetten. Want ik moest ineens niets doen en heel veel rusten. Ik heb van het studeren en de inzichten genoten. Heb veel antwoorden op mijn vragen gekregen. Moet me bedwingen om niet meteen verder te studeren...
Je antwoorden en meeleven hebben veel voor me gedaan! Echt heel erg bedankt hiervoor.

Mevr. W.R. te G. 15-02-2014

Hartelijk dank voor het nakijken en de aanvullende informatie. De uitleg die je gaf, als ik een vraag stelde, was vaak uitgebreid en altijd  helder. Petje af ! (dat heb jij ook een aantal keren voor mij gedaan)

 

Mevr. J.I. te T. 15-02-2014

Daarnaast wil ik je bedanken voor de lessen klinische psychologie. Deze theorie vind ik enorm verhelderend en inspirerend. Het prikkelt aan om meer te lezen. En het is erg leuk om nu in boeken stukken terug te vinden, zodat alles een beetje op zijn plaats valt. Al merk je ook dat er ontzettend veel uitgangspunten en verklaringen zijn. Maar jammer dat deze les er op zit. Ik heb echt energie gekregen van dit onderdeel van de OPC.

 

Dhr. R.C. te M. 22-04-2014

Dit was de laatste les. Met goed begrijpend lezen heb ik de meeste vragen van deze cursus kunnen beantwoorden. Ik vond het een interessante cursus en heb er veel plezier aan beleefd. Bedankt voor de goede begeleiding.

 

Mevr. T.R. te L. 11-05-2014

Dit was helaas al weer de laatste les! Graag zou ik je heel hartelijk willen danken voor de grote hoeveelheid positieve feedback die ik van je heb ontvangen en voor het feit dat je mijn huiswerkopgaven altijd zo supersnel hebt nagekeken!

Wat de cursus betreft: dit was de pittigste, maar ook de boeiendste cursus die ik tot dusver heb mogen volgen. Ik blijf nu ook de literatuur volgen en heb mij geabonneerd op het vaktijdschrift "De Psycholoog". Het is dankzij deze cursus dat ik zo'n vaktijdschrift nu relatief zonder veel moeite kan lezen. Ik heb ontzettend veel geleerd.

Verder heeft deze cursus mij extra geïnspireerd om mij (ook weer bij NHA) in te schrijven voor de opleiding Psychosociaal Counselor. Dat was ik al van plan, maar nu weet ik zeker dat dit vak "iets voor mij is". Ik heb het plan om in juni van start te gaan.

 

Dhr. E.S. te A. 16-05-2014

Heel erg bedankt voor de snelle reacties en de uitgebreide uitleg. Mijn complimenten over de lesstof. Ik heb de materie als lastig ervaren. Maar door de opbouw van de lesstof is de begripsvorming toch “ontsproten”....

 

Mevr. A.T. te H. 30-06-2014

Bedankt voor het resultatenoverzicht, als je mijn prestatie zo  positief formuleert, dan krijg ik er een nog beter gevoel bij!!

Wat zal ik zeggen na deze laatste les? De psychiater, psychotherapeut en haptonomisch therapeut die mij, een aantal jaren geleden, hebben gevolgd, hebben me (helaas…) niet kunnen vertellen wat ik nu beter begin te begrijpen! Ik vond het lastig maar ook heel verhelderend om a.d.h.v. jouw informatie naar mezelf te kijken en te zien dat ook voor mij herkenning is te vinden in de maladaptieve schema’s van Young. Wat me heel erg helpt is de gedachte: wat ik ook doe, mijn intentie is goed! Ik heb deze overtuiging nooit bewust gehad en gevoeld, dacht en denk nog steeds wel eens dat mijn intenties niet deugdelijk zijn....  Belangrijk voor mij nu is vooral de informatie over het toestaan, het begrijpen en het effectief omgaan met mijn emoties....

...  Ik wil je bedanken voor je supersnelle en aardige reacties. Het ga je goed!

 

Mevr. E.V. te A. 27-07-2014

Les 18 was een pittig hoofdstuk, het is eigenlijk een samenvatting in grote lijnen van alle hoofdstukken uit de module. ... De module klinische psychologie was erg boeiend. Ik heb veel geleerd.... Hartelijk dank voor uw tips en feedback van de verschillende huiswerkopdrachten.

 

Mevr. A.M. 02-08-2014

Heel hartelijk dank voor de snelle beoordeling van mijn ingezonden huiswerk. De correcties/ aanvullingen / feedback ervaar ik als zeer leerzaam!
Nogmaals mijn oprechte erkentelijkheid!

 

Mevr. J. vd O. te ’s-G. 15-09-2014

Hierbij ontvangt u alweer mijn laatste huiswerkopgave voor deze module. Ik wil u hierbij dan ook alvast hartelijk bedanken voor uw snelle en heldere reacties, ik ben hier zeer blij mee geweest, ze hebben mij goed geholpen qua inzicht en snelheid in de voortgang!

 

Mevr. M.B. te H-D, 03-10-2014

Hier is mijn laatste les. De stof zelf vond ik niet moeilijk, maar de vragen daarentegen wel.

... Ik wil je hartelijk bedanken voor de feedback; dit heeft me veel inzichten gegeven.

Met de toelichting die je gaf zag ik wat dus het antwoord moest zijn.

... Wat me opviel de afgelopen maanden is dat ik de inhoud vd lessen wel dagelijks ‘meeneem’.

In mijn praktijk en in mijn dagelijkse leven heb ik er veel aan gehad! ... Met deze lessen ben ik er achter gekomen dat hier echt wel mijn interesse ligt. Ik ben er echt nog niet klaar mee! (positief gezien).

 

Mevr. J.M. te A. 24-10-2014

Deze cursus biedt een glashelder inzicht in de verschillende soorten problematiek die in een mens kunnen zitten en hoe die (al op vroege leeftijd) kunnen ontstaan. Enorm leerzaam voor het beter begrijpen van mensen om me heen en van mezelf. Heel knap hoe deze materie in begrijpelijke taal overgebracht wordt (en met humor, soms zat ik echt te lachen!). Door de vele vragen per hoofdstuk stamp je de kennis er goed in. Het razendsnelle nakijken en de feedback hielden het studietempo er lekker in. Heel plezierige ervaring, deze combinatie! Mijn welgemeende complimenten!

 

Mevr. M. de R.-S. te H. 13-11-2014

... en dan ineens ben ik aan het einde gekomen van dit waanzinnig boeiende vak. Het was een fantastische reis door de psyche van de mens. Hartelijk dank daarvoor. Ook dank voor je snelle nakijken en de feedback, dit heeft in sommige gevallen nog veel verduidelijkt.

 

Mevr. T.P. te Z. 17-12-2014

 Hartelijk dank voor deze wijze lessen in de klinische psychologie! Ik heb het erg interessant gevonden en ook een hele uitdaging of ik dit zou kunnen. In mijn werk als begeleidster van verstandelijk beperkte bewoners vond ik herkenningspunten en zeker ook in de omgang met mijn kinderen.

Ik vond het een duidelijke en pragmatische cursus en zal het in de toekomst  zeker als naslagwerk gaan gebruiken.

 

Dhr. M.G. te E. 19-12-2014

Ik heb deze cursus al zeer bevredigend ervaren. Mede dankzij uw tips en aanvullingen op het huiswerk heb ik veel geleerd.

 

Mevr. M.P. te C. 04-02-2015

Peter, bedankt voor deze hele interessante module. Ik heb hem met heel veel plezier doorlopen en er veel van geleerd, en eigenlijk is het jammer dat ik er nu “doorheen” ben, ik had graag nog meer verdieping gehad. Bedankt ook voor je feedback, en het reageren op de extra vragen die ik zo nu en dan bij je voorlegde.

 

Mevr. D. vd K. te E. 13-04-2015

Hartelijk dank voor de moeite om mij als studente goed op weg te helpen in deze toch best ingewikkelde materie, en hartstikke bedankt voor alle goede adviezen!!

 

Mevr. E. de H. te N. 28-04-2015

En hiermee ben ik aan het eind gekomen van de module Klinische Psychologie. De lessen (en bijbehorende vragen) waren pittig en ik ben blij dat het “erop” zit, maar ik heb ongelofelijk veel geleerd. Bedankt hiervoor.

 

Dhr. M.C. te S. 19-10-2015

Ik wil je bij het insturen van deze laatste les hartelijk danken voor de verhelderende feedback, waarvan je mij hebt voorzien De feedback gaf steeds een beter begrip van toch echt wel complexe zaken

Het meest dankbaar ben ik voor de innerlijke reis die deze module mij heeft doen maken Ik ben mezelf ( mijn familie, partner(s) en mijn omgeving in de verschillende levensfasen/ crises) in deze module meer dan eens tegengekomen Hierdoor is een nog veel dieper begrip en acceptatie ontstaan van mijn eigen en andermans( aangeboren) kwetsbaarheden en van alle en ieders reacties die daarmee gepaard zijn gegaan Mijn leven is weer een stukje rijker geworden

Nogmaals hartelijk dank!!

 

Mevr. C.V. te H. 27-10-2015

Ik heb enorm genoten van deze cursus. In januari ga ik examen doen, zodat ik nog even heerlijk de tijd heb om alle stof te herhalen. In november is er nog de laatste praktijkdag

Verder heb ik mij opgegeven voor de studie OPC...

In ieder geval heel hartelijk dank voor je aandacht.

 

Mevr. J.K. te D. 25-11-2015

Hierbij voor de laatste keer mijn huiswerk. Ik wil je heel erg bedanken voor het nakijken en het geven van feedback op al die keren dat ik mijn lessen opstuurde. De cursus was leerzaam en ik heb hem met heel veel plezier gevolgd. Veel nieuwe inzichten, en over een aantal onderwerpen ben ik gedurende de cursus ook meer gaan lezen. Eigenlijk jammer dat de cursus klaar is! Nogmaals hartelijk dank voor de fijne begeleiding!!

 

Dhr. R.M. te ?, 28-11-2015

Bedankt voor het begeleiden bij deze interessante lesstof. Ik heb er veel aangehad en veel bijgeleerd.
Ook het snelle nakijken heb ik als zeer prettig ervaren.

 

Mevr. B. de W. te H. 15-02-2016

En hierbij de laatste les van deze module. Een fijne les die voor mij nog meer dingen inzichtelijk heeft gemaakt qua structuur. Qua inhoud soms best wel weer lastig.

Bedankt voor de begeleiding. Ik heb ontzettend veel geleerd van deze module.

 

Mevr. W.M. te G. 05-30-2016

Ik wil je bedanken voor alle toelichtingen die ik heb gekregen van jou. 

Bedankt voor alle complimenten!  Ik kreeg hierdoor veel motivatie en veel zin om verder te gaan.  In het begin was het een beetje zwaar maar later ging alles soepel en makkelijk. Ik vond deze cursus vanaf het begin erg interessant en de structuur en de inhoud van de cursus was heel goed, mijn complimenten.  Ik ga op 16 april mijn examen doen en intussen zal ik me inschrijven voor de SNRO HBO Psychosociaal Counselor (OPC) (ik heb veel zin om verder te gaan!)

 

Mevr. Y.V. te W. 11-03-2016

Burn-out en depressie ... en zaken uit het verleden hebben een gigantische impact op mij en mijn omgeving gehad. Maar we zijn op weg naar een beter leven. Het aparte is dat ik erachter ben gekomen dat er iets niet in de haak was door de hoofdstukken over depressie en angsten. En ik ben erg dankbaar dat ik mijzelf hierin herkende, want enkel door bewustwording van eigen gedrag en emoties kan een mens veranderen.

 

Mevr. M.O. te B. 15-03 en 26-06-2016

Weer bedankt voor de snelle feedback. Ik heb zeker geen academische achtergrond (helaas). Wel leuk om te horen dat het goed gaatJ. Naast de interessante onderwerpen ben ik ook blij met de gestructureerde en duidelijke opzet.  Dit helpt mij enorm en maakt dat ik me steeds met veel plezier in stof verdiep.

Ik vond de cursus interessant en goed te volgen. Fijn dat veel en vaak ook ingewikkelde informatie zo gestructureerd en duidelijk weergegeven kan worden. Dit maakte mij steeds nieuwsgierig naar de volgen les en motiveerde mij om door te gaan. Nu op naar het examen!

 

Dhr. J.L. te R. 16-04-2016

Dit zijn alweer de laatste huiswerkopgaven van deze module. Ik wil je hartelijk bedanken voor de het snelle corrigeren van mijn ingezonden werk. Deze module heb ik als erg interessant en boeiend ervaren. Op geen enkel moment heb ik het idee gehad sneller naar het einde te willen toewerken. Van mij hadden er nog 18 lessen mogen volgen!

Deze module is mijn eerste contact met het boeiende vakgebied klinische psychologie. De stof heeft zeker mijn verdere interesse gewekt.

 

Mevr. H.R. te B. 23-05-2016

Met veel interesse heb ik dit vak gevolgd. Veel geleerd over fenomenen en stoornissen, waar je ergens wel bekend mee bent, maar niet echt van weet wat het inhoudt en wat de achtergrond ervan is.

Wat ik prettig vond aan de inhoud van de lessen was de kritische blik t.a.v. de verschillende theorieën en literatuur; dat heeft mij een breder perspectief gegeven.

 

Mevr. J.P. te ’s-G. 09-06-2016

Ik wil je graag hartelijk danken voor de waardevolle lessen, de feedback en de motiverende woorden.

Het afgelopen half jaar heeft me veel nieuwe inzichten gegeven waar ik voorlopig nog een hele tijd mee vooruit kan.

Ik parkeer deze studie nu voor twee jaar want ik mag de master muziektherapie gaan doen op het Rotterdams conservatorium. Ook hier zal deze module zeer van pas komen.

Het ga je goed!

 

Dhr. C.P. te R. 29-06-2016

Dat was het dan. Met plezier de lessen gevolgd en mijn inzicht zien groeien in gebeurtenissen en mensen ( en tegelijk erachter komend hoe beperkt mijn weten is J), Bedankt voor de begeleiding!

 

Mevr. K.H-S. te A. 02-10-2016

Hallo Peter, de laatste les…. Bedankt voor de prettige interactie tijdens deze cursus. Door je betrokkenheid voelde het heel persoonlijk en veel minder als onderwijs op afstand. Dat heb ik zeer gewaardeerd.

 

Mevr. E.v.B. te S. 12-10-2016

Bij les 17: Tjee, die tien van vorige week… het is leuk dat het een keer gelukt is om alles goed te beantwoorden.

En: wát een leuke les was dit. Dit is wat me aanspreekt in mijn baan als docent, in mijn rol als opvoeder en moeder en de tijd zal leren welke raakvlakken deze stof met mijn toekomstige werkomgeving heeft, maar ik vond het gewoon jammer dat ik ermee klaar was.

 

Dhr. J.D. te H. 24-02-2017

Laatste les voor mij, ik ben er met plezier mee bezig geweest, en heb veel geleerd. Dit was na de cursus sociale psychologie de tweede cursus in deze richting, en ik merkte dat je je eigen functioneren automatisch steeds meer onder een vergrootglas legt. Vooral de automatismen die jezelf hanteert, en die je tevens probeert te ontdekken bij de ander

Met dank voor de cursus.

 

Mevr. A.S.-v.E. te M. 23-03-2017

Bij les 10: Om jouw vraag te beantwoorden: nee, ik heb geen academische opleiding gedaan.... Mijn hele leven al te horen gekregen dat ik veel meer zou kunnen (maar door onzekerheid en faalangst nooit in geloofd). Na ontslag vorig jaar, op mijn 51e, het roer omgegooid en gestart met deze opleiding. Had ik veel eerder moeten doen; ik vind het fantastisch!

Bij les 18: Dit is alweer mijn laatste huiswerkles van Klinische Psychologie. Graag wil ik je bedanken voor het snelle nakijken elke keer en de duidelijke feedback.

 

Mevr. J.H. te V. 17-04-2017

Mijn laatste les, wat heb ik genoten van de  verdieping in de beeldvorming van het menselijk psychische lijden en hoe het werkt, ook bij mezelf:), confronterend maar ook helend.

In het begin moeite met wat geschreven stond, maar later las het heerlijk en begrijpelijk weg, een aanvulling op mijn leven en het beter zien van mijn cliënten.... dank je voor je lessen en je motivatie.

 

Mevr. A.R. 24-04-2017

Bij les 2: Bedankt voor het nakijken en de duidelijke toelichting van les 1. Die toelichting ervaar ik als plezierig, hiermee verkrijg ik direct inzicht, het ondersteunt mij in het juist aanleren van de theorie.

Les 13: Fijn zoals je telkens de verduidelijkingen/aanvullingen en verbeteringen retour zend. Dat ondersteunt bij het leren begrijpen en in de juiste context plaatsen van de theorie.

Bij les 18: Hartelijk dank voor de feedback en de support tijdens de lessen klinische psychologie.

 

Mevr. N.vd.J. 09-05-2017

Hartelijk dank voor de huiswerk-eindevaluatie/cijferlijst], ben ik heel blij mee. Ik vond het heel boeiend en interessant om klinische psychologie te mogen studeren.

Ik heb veel gehad aan de feedback bij het huiswerk. Het motiveerde mij ontzettend om goed te studeren. Ook hier mijn dank voor.

 

Mevr. E.H. te H. 10-05-2017

Ik merk dat hoe verder je in de stof komt er meer puzzelstukjes op de plaats komen, erg leuk!

In ieder geval bedankt voor de correcties en aanvullende informatie, het was een zeer interessante cursus.

 

Mevr. A.S. te D. 27-06-2017

Bedankt voor alle correcties. Ik vind het een ontzettend leuke, interessante en leerzame module en heb mijn huiswerk altijd met plezier gemaakt.

 

Dhr. K.K. 16-10-17

Bij les 15: Ik neem even de gelegenheid om u te danken voor snelle reactie en de toelichting stel ik ook zeer op prijs. Wil echt graag goed inzicht.

Ook wil ik aangeven dat ik ondanks meerdere opleidingen, sociale academie, HBO-V, ik nog niet eerder zoveel inzicht heb gekregen en vat op klinische psychologie. Door uw boek ben ik de logica gaan zien van verschijnselen. Zij komen niet zomaar uit de lucht vallen. In uw boek ben ik gaan begrijpen waarom juist bepaalde verschijnselen optreden bij bepaalde problematiek en geen andere. De logica heeft mij enorm geholpen en dat verheugt me. In andere opleidingen heb ik daar niet eens een glimp van opgevangen. Het waren meer opsommingen en categorisering van verschijnselen. Het gaf mij weinig houvast om er mogelijk iets mee te doen. Nu ik denk dingen te begrijpen, zie ik ook ineens mogelijkheden tot oplossingen. Vooral de logica helpt me enorm. Het meest blij ben ik met het optimisme dat het me heeft gegeven. Echte reële, logische, plausibele oplossingen en mogelijkheden om verandering te brengen en mogelijk lijden bij mensen te verminderen. Ik ben optimistischer geworden hierdoor. Zie echt mogelijkheden. Voorheen waren het in hoge mate alleen verschijnselen. Geen idee waar ze vandaan kwamen en dus ook niet wat te doen om structureel en fundamenteel te werken aan verbeteringen.

In ieder geval: het heeft mijn blik veranderd. Ik heb een gevoel van grip gekregen op verschijnselen of meer eigenlijk, uitingsvormen van onderliggend lijden... En ik heb echt veel gelezen, maar het is me nooit zo helder geworden.

 

Mevr. S.B.-M. te D. 24-10-2017

Zo de laatste les, veel informatie, veel geleerd hoe divers mensen kunnen reageren in tijden van stress of problematische situaties. Ook wel eens lastig om deze reacties te kunnen begrijpen omdat ze zo ver van mij afstaan. Ervaar het als een enorm voorrecht zelf een veelzijdig gedragsrepertoire te hebben ontwikkeld. Mijn begrip voor personen die minder geluk hebben gehad in het leven qua opvoeding/ontwikkeling is zeker toegenomen. Opvallend dat de opvoeding zo’n enorme invloed heeft op de persoon die je zal zijn bij volwassenheid. Verbaasd dat wij zonder deze kennis de opvoeding van onze kinderen als ware vanzelf best goed hebben gedaan.

 

Mevr. M.C.-d.G. 07-11-2017

Beste Peter, dit is al weer de laatste les. Bedankt voor het steeds snelle nakijken. Ik vond de lessen zeer interessant en prettig geschreven.

 

Mevr. M.D. te H. 939849 12-11-2017

Bij les 3: Leuke leerzame module, die goed te begrijpen is, en die ik kon koppelen aan mijn eigen praktijk.

Bij les 4: Super stof om mee bezig te zijn,

Bij les 18: Veel van de modules kon ik aan mijn eigen studenten linken, besef dat er veel problematiek is, en dat ik straks sneller zal herkennen, en daarop kan anticiperen.

Ik wil je bedanken voor het snelle nakijken positieve feedback die je elke keer gaf, dat geeft een extra stimulans.