Deze evaluaties zijn een selectie van de reacties vanaf begin 2017 (m.u.v. de eerste)

Voor eerdere reacties, zie de twee vorige links.

 

Dhr. J. D. te H. 24-02-2017

Laatste les voor mij, ik ben er met plezier mee bezig geweest, en heb veel geleerd. Dit was na de cursus sociale psychologie de tweede cursus in deze richting, en ik merkte dat je je eigen functioneren automatisch steeds meer onder een vergrootglas legt. Vooral de automatismen die jezelf hanteert, en die je tevens probeert te ontdekken bij de ander

Met dank voor de cursus.

 

Mevr. A. S.-v. E. te M. 23-03-2017

Bij les 10: Om jouw vraag te beantwoorden: nee, ik heb geen academische opleiding gedaan.... Mijn hele leven al te horen gekregen dat ik veel meer zou kunnen (maar door onzekerheid en faalangst nooit in geloofd). Na ontslag vorig jaar, op mijn 51e, het roer omgegooid en gestart met deze opleiding. Had ik veel eerder moeten doen; ik vind het fantastisch!

Bij les 18: Dit is alweer mijn laatste huiswerkles van Klinische Psychologie. Graag wil ik je bedanken voor het snelle nakijken elke keer en de duidelijke feedback.

 

Mevr. J. H. te V. 17-04-2017

Mijn laatste les, wat heb ik genoten van de  verdieping in de beeldvorming van het menselijk psychische lijden en hoe het werkt, ook bij mezelf:), confronterend maar ook helend.

In het begin moeite met wat geschreven stond, maar later las het heerlijk en begrijpelijk weg, een aanvulling op mijn leven en het beter zien van mijn cliënten.... dank je voor je lessen en je motivatie.

 

Mevr. A. R. te B. 24-04-2017

Bij les 2: Bedankt voor het nakijken en de duidelijke toelichting van les 1. Die toelichting ervaar ik als plezierig, hiermee verkrijg ik direct inzicht, het ondersteunt mij in het juist aanleren van de theorie.

Les 13: Fijn zoals je telkens de verduidelijkingen/aanvullingen en verbeteringen retour zend. Dat ondersteunt bij het leren begrijpen en in de juiste context plaatsen van de theorie.

Bij les 18: Hartelijk dank voor de feedback en de support tijdens de lessen klinische psychologie.

 

Mevr. N. vd. J. te V. 09-05-2017

Hartelijk dank voor de huiswerk-eindevaluatie/cijferlijst], ben ik heel blij mee. Ik vond het heel boeiend en interessant om klinische psychologie te mogen studeren.

Ik heb veel gehad aan de feedback bij het huiswerk. Het motiveerde mij ontzettend om goed te studeren. Ook hier mijn dank voor.

 

Mevr. E. H. te H. 10-05-2017

Ik merk dat hoe verder je in de stof komt er meer puzzelstukjes op de plaats komen, erg leuk!

In ieder geval bedankt voor de correcties en aanvullende informatie, het was een zeer interessante cursus.

 

Mevr. A. S. te D. 27-06-2017

Bedankt voor alle correcties. Ik vind het een ontzettend leuke, interessante en leerzame module en heb mijn huiswerk altijd met plezier gemaakt.

 

Dhr. K. K. te E. 16-10-17

Bij les 15: Ik neem even de gelegenheid om u te danken voor snelle reactie en de toelichting stel ik ook zeer op prijs. Wil echt graag goed inzicht.

Ook wil ik aangeven dat ik ondanks meerdere opleidingen, sociale academie, HBO-V, ik nog niet eerder zoveel inzicht heb gekregen en vat op klinische psychologie. Door uw boek ben ik de logica gaan zien van verschijnselen. Zij komen niet zomaar uit de lucht vallen. In uw boek ben ik gaan begrijpen waarom juist bepaalde verschijnselen optreden bij bepaalde problematiek en geen andere. De logica heeft mij enorm geholpen en dat verheugt me. In andere opleidingen heb ik daar niet eens een glimp van opgevangen. Het waren meer opsommingen en categorisering van verschijnselen. Het gaf mij weinig houvast om er mogelijk iets mee te doen. Nu ik denk dingen te begrijpen, zie ik ook ineens mogelijkheden tot oplossingen. Vooral de logica helpt me enorm. Het meest blij ben ik met het optimisme dat het me heeft gegeven. Echte reële, logische, plausibele oplossingen en mogelijkheden om verandering te brengen en mogelijk lijden bij mensen te verminderen. Ik ben optimistischer geworden hierdoor. Zie echt mogelijkheden. Voorheen waren het in hoge mate alleen verschijnselen. Geen idee waar ze vandaan kwamen en dus ook niet wat te doen om structureel en fundamenteel te werken aan verbeteringen.

In ieder geval: het heeft mijn blik veranderd. Ik heb een gevoel van grip gekregen op verschijnselen of meer eigenlijk, uitingsvormen van onderliggend lijden... En ik heb echt veel gelezen, maar het is me nooit zo helder geworden.

 

Mevr. S. B.-M. te D. 24-10-2017

Zo de laatste les, veel informatie, veel geleerd hoe divers mensen kunnen reageren in tijden van stress of problematische situaties. Ook wel eens lastig om deze reacties te kunnen begrijpen omdat ze zo ver van mij afstaan. Ervaar het als een enorm voorrecht zelf een veelzijdig gedragsrepertoire te hebben ontwikkeld. Mijn begrip voor personen die minder geluk hebben gehad in het leven qua opvoeding/ontwikkeling is zeker toegenomen. Opvallend dat de opvoeding zo’n enorme invloed heeft op de persoon die je zal zijn bij volwassenheid. Verbaasd dat wij zonder deze kennis de opvoeding van onze kinderen als ware vanzelf best goed hebben gedaan.

 

Mevr. M. C.-d.G. 07-11-2017

Beste Peter, dit is al weer de laatste les. Bedankt voor het steeds snelle nakijken. Ik vond de lessen zeer interessant en prettig geschreven.

 

Mevr. M. D. te H. 12-11-2017

Bij les 3: Leuke leerzame module, die goed te begrijpen is, en die ik kon koppelen aan mijn eigen praktijk.

Bij les 4: Super stof om mee bezig te zijn,

Bij les 18: Veel van de modules kon ik aan mijn eigen studenten linken, besef dat er veel problematiek is, en dat ik straks sneller zal herkennen, en daarop kan anticiperen.

Ik wil je bedanken voor het snelle nakijken positieve feedback die je elke keer gaf, dat geeft een extra stimulans.

 

Mevr. H. S. te  B. 20-02-2018

Hierbij wil ik je melden dat ik bijzonder genoten heb van de interessante en boeiende module Klinische Psychologie. Ik heb er veel inzichten door gekregen en ben onder de indruk van de ingenieuze en diepgaande opzet van de module: de opbouw van het raamwerk in les 1, de verdieping in de navolgende hoofdstukken tot de theoretische verklaring en verbindende samenhang in les 18. De uitleg op mijn vragen vond ik duidelijk en ‘to the point’. De reactiesnelheid qua nakijken van de huiswerkopgaven c.q. reageren op mijn vragen was optimaal.

 

Dhr. M. L. te L. 25-03-2018

Bedankt voor je complimenten en je feedback de afgelopen maanden.

Ik vond/vind de stof zeer interessant en hoewel de casuïstiek meestal natuurlijk behoorlijk triest was, heb ik ook regelmatig moeten lachen om je humor. Compliment dus voor je manier van schrijven; overzichtelijk, helder en soms met een knipoog.

 

Mevr. E. H. te A. 04-05-2018

Graag zou ik u via deze weg willen bedanken, allereerst voor elke keer weer de snelle feedback op het ingezonden huiswerk. Dit was erg prettig en hierdoor kon ik het tempo er goed inhouden. Ten tweede wilde ik u even melden dat ik het een prettige cursus vind om van te leren. Alles staat goed en begrijpelijk beschreven, echt knap hoe u dit gedaan heeft!

Ook een compliment voor u, na al de complimentjes van u voor mij.

 

Mevr. S. C. te V. 08-08-2018

De afgelopen 2 hoofdstukken waren weer behoorlijk inzichtelijk en overzichtelijk over het hoe en waarom. Fijn om het zo beschreven te zien. ...

Deze prachtige studie, mede ... [het] klinische gedeelte, door jou geschreven, geeft eindelijk het  omvattende geheel waar ik naar zocht en [dat] ik ... verder kan toepassen, ook voor mijn praktijk. Hierbij mijn dank! J

 

Mevr. M. vd L. te G. (Luxemburg) 08-08-2018

Bij les 3: Ik vind het knap om best wel moeilijke „stof“ op zo´n voortreffelijke manier over te brengen. Ik krijg er zin in, omdat het makkelijk lijkt, en ben na het afronden van een toch best pittig hoofdstuk geneigd alles te willen te weten te komen wat met de onderwerpen te maken heeft.

Bij les 9: Ik mag dan nu ook nog wel een keer zeggen dat ik deze klinische psychologie cursus ontzettend boeiend vind! Heb bij de OU verschillende modules gedaan, was te „droog“. De modules van deze cursus zijn anders, en de vragen net kruiswoordpuzzels : door ze te beantwoorden leer je veel beter!

Bij les 18: Heel veel dank voor de uiterst leerzame cursus, ik heb er met veel plezier aan gewerkt. Super huiswerkopgaven die ervoor zorgen dat je de leerstof ook leert toe te passen.... Heel hartelijk dank ook voor het snelle corrigeren… dat geeft meteen weer zin in de volgende les!

Je passie spreekt in alle hoofdstukken, en dat steekt aan. 

Moet wel zeggen dat de inhoud van de hoofdstukken niet altijd makkelijk was, niet qua inhoud. Maar ik kwam er heel wat in tegen. Niet ongewoon als je meer dan een halve eeuw mensen om je heen hebt. Jouw manier van kijken maakte er wel een spannende ontdekkingstocht van. Vooral aan het „gedragsrepertoire" heb ik persoonlijk veel gehad. Heb veel modules bij de OU (studie Psychologie) en ook „Nebenfächer“ van de Sozial-Pädagogik achter de rug. Was voor mij best interessant, maar ook „langweilig“. De praktijk miste, en die breng jij driedubbel in. 

Na afloop: Ben bijna klaar met je [Ritualisering] boek, ik had er een week goed de tijd voor ´s avonds. ... Je raakt met je woorden, en je zet aan tot zelfstandig erover na te denken. Daarom was je cursus ook zo boeiend. Er gingen heel wat nieuw wegen open - af en toe best moeilijk bij een eerste lezen, maar het „aha“ effect volgde altijd. 

 

Mevr. Y. v, O. te V. 02-09-2018

Deze les was een hele pittige, en ook nog de laatste. Hartelijk dank voor alle feedback. En machtige wijsheid. Fijn dat ik hier mee m’n medemens kan en mag helpen.

 

Mevr. R. P. te U. 06-09-2018

Hierbij alweer de laatste les gemaakt. Ik heb de lessen met plezier gedaan en heb bewondering voor de auteur (!!). De lesstof roept genoeg vragen op en de pas opgedane kennis moet nog even “landen” in mijn brein.

 

Mevr. H. K. te H. 13-09-2018

Dit was de laatste les. Wat ik best wel jammer vind. Ik vond het heel interessant en de manier waarop de lessen geschreven zijn bijzonder helder en prettig om te lezen.

 

Mevr. A. S. te R. 08-02-2019

Ik wil u bedanken voor het nakijken en corrigeren van mijn huiswerkopdrachten en voor de duidelijke en verhelderende uitleg van mijn fout beantwoordde vragen.

Ik heb uw module van Klinische psychologie als erg boeiend en interessant ervaren.

 

Mevr. J. M.-M. te O. 24-04-2019

Ik vind het echt een super interessante en erg leerzame studie, bedankt! Ben er nu 100% zeker van dat ik hier verder in wil en hoop dat ik deze module succesvol afsluit. Dan is mijn bedoeling om na de zomer te starten met de 3-jarige opleiding OPC (opleiding Psychosociaal Counselor).

 

Mevr. A. M.-K. te O. 02-05-2019

Heeeeeeeel hartelijk bedankt voor de fijne begeleiding, de uitgebreide feedback en het prettige (online) contact. Het werkt zeer motiverend/inspirerend! Je hebt echt hart voor je vak! (en zo hoort het ook, vind ik)

 

Mevr. H. S. te B. 03-05-2019

Hierbij wil ik je melden dat ik bijzonder genoten heb van de interessante en boeiende module Klinische Psychologie. Ik heb er veel inzichten door gekregen en ben onder de indruk van de ingenieuze en diepgaande opzet van de module: de opbouw van het raamwerk in les 1, de verdieping in de navolgende hoofdstukken tot de theoretische verklaring en verbindende samenhang in les 18. De uitleg op mijn vragen vond ik duidelijk en ‘to the point’. De reactiesnelheid qua nakijken van de huiswerkopgaven c.q. reageren op mijn vragen was optimaal.